Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Klinikák, szívcentrumok képes leírás - Infarktus.tlap.hu
részletek »

Klinikák, szívcentrumok - Infarktus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: infarktus.tlap.hu » Klinikák, szívcentrumok
Keresés
Találatok száma - 10 db
Balatonfüredi Szívkórház

Balatonfüredi Szívkórház

Szívinfarktusos betegek kezelése az intenzín osztály elhagyása után. A betegek 2-4 nappal a kórházba kerülés után elhagyhatják a koronáriaőrzőt. A hagyományos kórterembe kerülés idején az infarktusos beteg állapota már stabilnak látszik, ezért az állandó megfigyelést felváltja a lábadozás időszaka. Az első 48 órában a rehabilitációs tevékenységet a passzív torna és a masszázs jelenti, a harmadik naptól egyre hosszabb időt tölt a beteg ágyon kívül, karosszékben ülve. majd felügyelet mellett (néhány lépést) járni kezd. Amennyiben az egyre nagyobb terhelést biztosító fizikai rehabilitáció panaszt nem okoz, ill. a szívfrekvencia és a vérnyomás a vártnak megfelelően viselkedik, a hetedik, ill. nyolcadik napon a folyosói séta, ill. a lépcsőn járás is megengedett. A szívinfarktusos betegek kórházi kezelése ma már legtöbbször műszeres vizsgálatokkal zárul. A szívultrahang-vizsgálat az épen maradt szívizomrészek működéséről, a terheléses vizsgálat a koszorúerek keringéséről, a Holter-vizsgálat a szívritmuszavarokról ad felvilágosítást. A betegek panaszai és ezen műszeres vizsgálatok eredménye alapján döntjük el, hogy mi legyen a beteg további sorsa.

Budai Irgalmasrendi  Kórház

Budai Irgalmasrendi Kórház

A Budai Irgalmasrendi Kórház az egyetlen olyan egyházi tulajdonú hazai kórház, amely jelentős aktív ellátást nyújt a hozzá forduló betegeknek. A kórház tulajdonosa a Magyarországi Betegápoló Irgalmas Rend, amely biztosítja a kórház működéséhez szükséges hátteret, míg a betegellátás költségeinek döntő részét - a hazai egészségbiztosítási szabályok alapján - az Országos Egészségbiztosítási Pénztár állja. A Betegápoló Irgalmas Rend Magyarországi Tartománya és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a katolikus keresztény hit és az adakozó szeretet, továbbá a közérdekű társadalombiztosítás valamint az állam erejében bízva oly módon is segíteni kíván a rászoruló, betegségben, lelki vagy testi gyengeségben szenvedőkön, hogy önálló egészségügyi ellátásnak, beleértve kórház működtetésének felelősségteljes gondját vállalja. Ahhoz, hogy ezen célkitűzését teljesíteni tudja, az egyetértő világi személyek és intézmények kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésére is szükség van.

Budapest  Ér- és Szívsebészeti Klinika

Budapest Ér- és Szívsebészeti Klinika

Az 1951-ben Sebésztovábbképző Klinikaként alapított intézetben 1952-ben nyílt meg az első magyar szívsebészeti osztály, 1953-ban pedig érsebészeti részleg alakult, mely utóbbit a fejlődés az Országos Érsebészeti Intézet (1975) rangjára emelte. Átmenetileg IV. Sz. Sebészeti Klinikának hívták, jelenlegi nevét 1981-ben kapta. A kettő érsebészeti és a szívsebészeti osztály munkáját automatizált kémiai labor, hemodinamikai és röntgenrészleg, valamint számítógépközpont, könyvtár és műszak segíti.

Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum

Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum

A szívinfarktus A koszorúér betegség legsúlyosabb formája, mindenki által rettegett, nem ritkán az életet veszélyeztető súlyos betegség, mely világszerte a leggyakoribb halálokok közé tartozik. A magas halálozás mellett a szívinfarktus jelentősen csökkenti a betegek életminőségét és növeli a rokkantak számát. Célunk, hogy rövid tájékoztatást adjon a szívinfarktusról, annak kialakulását elősegítő kockázati tényezőkről, a tünetekről, a felismerés és kezelés lehetőségeiről, valamint azokról a legfontosabb teendőkről, amelyek betartásával elkerülhetővé válik az első infarktus elszenvedését követően, egy újabb szívroham kialakulása. Mi okozza a szívinfarktust? Érelmeszesedés (ateroszklerózis) A szívinfarktus hátterében rendszerint az érrendszer megbetegedése, az érelmeszesedés áll. Érelmeszesedés alatt a verőerek (artériák) falának megbetegedését értjük, mely lassan, évek-évtizedek alatt alakul ki. Az erek falának belső rétegén (endotélium) már kisgyermekkortól kezdve kimutathatók zsírlerakódások, melyek az idő múlásával növekednek, ún. plakkok alakulnak ki, melyek az erek üregét jelentősen beszűkíthetik. A plakkok később megrepedhetnek.

Kardiológia magánrendelés

Kardiológia magánrendelés

Laborvizsgálat, röntgen, ultrahang sorban állás nélkül! Ne várja meg, még nagyobb lesz a baj, gondoljon a megelőzésre! Vegyen részt szűrőprogramjainkon, és kérje szakorvosaink tanácsát az egészsége megőrzéséhez. Magas vérnyomás ambulancia, nő szűrések, védőoltások beadása, röntgen, ultrahang, és teljes laborvizsgálat előre egyeztetett, kényelmes időpontokban, várakozás nélkül! A hozzánk fordulók kórtörténetét nyomon követjük, és orvosi tanácsadással tesszük ez egészséget célból életérzéssé. Kérdés esetén hívjon bátran.

Hirdetés
Kardiológiai Diagnosztikai Központ

Kardiológiai Diagnosztikai Központ

Alattomos, néma gyilkos: Hipertónia Miért alattomos ez a betegség? Alattomos, mert kezdetben nem vevődik észre. Lappangva, némán, mintegy lopakodva kezdődik. Panaszt, tünetet kezdetben nem okoz. Később azonban gyilkossá válhat, mert akár tragédiába torkolló, halálos szövődményei alakulhatnak ki: szívinfarktus, agyi érbetegségek. Ezek váratlanul, mintegy derült égből villámcsapásként jelentkezhetnek az addig magukat egészségeseknek vélőknél. Sokan tehát még nem is tudják hogy már ők is betegek, hiszen a hipertónia betegség kezdeti szakaszában még nem jelentkeznek egyéb betegségre utaló jelek, csupán a magas vérnyomás.

Országos Kardiológiai Intézet

Országos Kardiológiai Intézet

Napjainkban a szív és vérkeringés betegségei a vezető betegségfajták közé tartoznak, ezért az ellenük való küzdelem a modern gyógyászat egyik legfontosabb célját képezi. Az Intézet a kardiológia szakterületén az Egészségügyi Minisztérium gyógyító-megelőző, szervezési-módszertani, továbbképző és tudományos-kutató alapintézménye. Ambulanciáin szív- és érrendszeri járó betegek számára szakkonzíliumot, kivizsgálás szükségessége esetén – a háziorvossal együttműködve – szakgondozást, műtéti után követést és rehabilitációt biztosít. Az Intézet gyógyítási hatásköre egész Magyarországra kiterjed, így méretét tekintve is jelentős nagyságú. Mintegy évi közel 72 000 eset ellátása folyik a járóbeteg-szakrendeléseken.

Pécsi Tudományegyetem

Pécsi Tudományegyetem

Az egyetemet Nagy Lajos király alapította 1367-ben. Ez a tradíciónk persze inkább csak virtuális, hiszen a történelem viharai miatt az egyetem hosszú ideig nem működött. A XVIII. század végétől folyik Pécsen újra felsőoktatás, de igazi egyetemi képzés a pozsonyi egyetem 1923-as Pécsre helyezésével indul újra. A két háború között a pécsi egyetem nemzetközi hírű professzorokkal büszkélkedhetett - Kerényi Károly, Thienemann Tivadar, Halasy Nagy József és mások. A Pécsi Tudományegyetem a Tanárképző Főiskola integrálásával 1982-től lett Janus Pannonius Tudományegyetem. A Pollack Mihály Műszaki Főiskola, majd 2000-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem és a szekszárdi Illyés Gyula Pedagógiai Főiskola bekapcsolódásával alakult ki a mai tízkarú egyetem, amely a mezőgazdasági képzésen kívül majd minden felsőoktatási területet magába foglal. Jelenleg a pécsi egyetem a legnagyobb hallgatói létszámú magyar felsőoktatási intézmény.

Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központ

Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központ

Gyógyítás - Oktatás - Kutatás A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központja egy intervenciós kardiológiai centrum jelentős diagnosztikai kapacitással. Több, mint egy hagyományos kórház, mert speciális, különböző eszközökkel végzett szívgyógyászati diagnosztikus és terápiás beavatkozások elvégzésére alkalmas klinika. Ilyenek többek között a terheléses és 24 órás EKG, szívultrahang, CT és MR vizsgálat, koszorúér festés és tágítás, a különböző szívritmuszavarok szívkatéterrel történő vizsgálata és kezelése, illetve különböző pacemakerek és defibrillátorok beültetése. Mint egyetemi klinika, a gyógyító-megelőző betegellátás mellett, az egyetemi klasszikus hármas feladat mindegyikében jelentős részt vállalunk. Klinikánkon három nyelvű (magyar, angol, német) graduális orvosképzés folyik. Intézetünk emellett részt vesz a posztgraduális szak- és továbbképzésben, az alap- és ráépített szakvizsgára való felkészítésben, valamint a Doktori Iskola PhD-képzésében. A gyógyító munkát kiegészíti a kísérletes és klinikai kutató munka, melyben nemzetközi hírű szakemberek vezetésével fiatal orvosok és orvostanhallgatók számára biztosítunk lehetőséget tudományos kutatás végzésére.

Hirdetés
Szegedi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem

Ön egy olyan orvostudományi kar honlapját olvassa, melynek története a XIX. századba vezet vissza bennünket. Az Általános Orvostudományi Kart eredetileg 1872-ben az akkor a Magyar Királysághoz tartozó kolozsvári Ferenc József Tudományegyetem Orvosi Karaként alapították Azóta az Egyetem és az Orvosi Kar története meglehetősen hányatott volt; több alkalommal változtatta székhelyét és nevét. Ennek ellenére jó hírnevet szerzett magának az orvostudomány kutatása, oktatása és gyakorlása terén. Valamennyien büszkék vagyunk Szent-György Albert-re, Karunk egykori professzorára és dékánjára, aki 1937-ben szegedi kutatásaiért megkapta a Nobel-díjat. Személye példaképül szolgál valamennyi oktatónknak és hallgatóknak. Azt hirdeti, hogy lehet Magyarországon és Szegeden is világraszóló eredményeket elérni. Az Általános Orvostudományi Kar a magyarországi kiemelkedő orvosi iskolák egyike. Három nyelven tanítjuk itt az orvostudományt: a magyar nyelvű képzés mellett ugyanis 1985 óta angol nyelven, 1999 óta pedig már német nyelven tanuló évfolyamoknak is oktatjuk ezt a nagyszerű diszciplinát. Az Általános Orvostudományi Karnak kiváló tudományos alkotó műhelyei vannak.

Tuti menü