Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Infarktus linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Infarktus képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: infarktus.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 168 db
 Koszorúér-betegségek - Tünetek - szívinfarktus

Koszorúér-betegségek - Tünetek - szívinfarktus

Koszorúér-betegségek (angina pectoris, szívinfarktus, hirtelen halál) Általános tünetek: álmatlanság, hidegrázás, izületi fájdalom, mellkasi fájdalom, mellkasi fájdalom, rossz közérzet, testsúlytöbblet, váll vájdalom Magatartás, felismerés, érzelmi: alvászavar Keringés és légzés: hirtelen kialakuló nehézlégzés, légszomj, erős mellkasi fájdalom, légzési mellkasfájdalom, magas vérnyomás, szegycsont mögötti (retrosternalis), rohamokban jelentkező szorító, szúró, nyomó mellkasi fájdalom

 Magyar Transzplantációs Társaság

Magyar Transzplantációs Társaság

A szövet és szervátültetések története a legendák ködébe vész és több évezredre tekint vissza. A görög mitológiából jól ismert a kentaurok, kimérák ábrázolása és egy 15. századi festményen láthatjuk Szent Kozma és Szent Damján csodatételét Krisztus után a második században, amikor egy templomszolga beteg lábát egy halott levágott lábával pótolják. Hasonló legendák találhatók a kínai és hindu mitológiában: Pien Csiao csodálatos szívátültetése és Ganesha, hindu isten levágott fejét egy másik isten elefánt fejjel pótolta a hit szerint. Beszámoltak arról is, hogy VIII. Ince pápa 1494-ben fiatal fiúgyermekek vérének átömlesztésével remélt fiatalságot nyerni. Az első vérátömlesztést 1667-ben végezte Angliában R. Lowler. A sikertelenségek és a halálos szövődmények miatt 150 éven keresztül törvény tiltotta a vérátömlesztést egészen addig, míg 1818-ban P. Scheel hét esetben szövődmény nélkül végzett vérátömlesztést, pedig csak a század elején 1901-ben fedezte fel Landsteiner a vércsoportokat, s ezután már biztonságosan lehetett vért adni a rászorulóknak. A szervátültetés gondolata a múlt század második felében már felmerült.

A helytelen fogápolás növeli a szívinfarktus kockázatát

A helytelen fogápolás növeli a szívinfarktus kockázatát

A helytelen fogápolás növeli a szívinfarktus kockázatát. A lepedéktől az infarktusig. A legújabb kutatási eredmények azt igazolják, hogy a már ismert rizikófaktorok melett az ápolatlan fogazat is nagy mértékben növeli a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Az infarktus során a szívizom szövetet ellátó artériák valamelyike hirtelen elzáródik, és a szöveti oxigénellátás megszűnik, a szívizomsejtek pusztulnak.

A kockázat csökkenthető

A kockázat csökkenthető

Magas vérnyomásnak a folyamatosan fennálló 140/90 Hgmm (higanymilliméter) feletti vérnyomásértékeket nevezik. A magas vérnyomás családi halmozódást mutathat, és gyakrabban fordul elô idôs embereknél. Egy részük nem gyógyítható, de egészséges életmóddal és gyógyszereléssel kontroll alatt tartható. A vérnyomás, magas vérnyomás (hipertonia) tünetei: Általában nincsenek, amíg komplikációk nem jelentkeznek. A vérnyomás, magas vérnyomás (hipertonia) esetleges komplikációi: Agyi infarktus (elterjedten használt angol nevén stroke, melyet az agyi artériák repedése/eltömôdése vált ki, és gyakran a test egyik oldalának bénulásával jár). Szívelégtelenség. Vesekárosodás.

A magas vérnyomás természetesen is csökkenthető

A magas vérnyomás természetesen is csökkenthető

Ez a speciális vérnyomás csökkentő eljárás hatékony a magas vérnyomás csökkentésében. Gyógyszermentes vérnyomáscsökkentés, semmilyen betegség nem jelent ellenjavallatot. Nincs mellékhatása és teljesen fájdalommentes. A titkos működési alapelve, az ősi kínai akupunktúra orvoslás a yin-yang és a testünkbe keringő bioáramok kapcsolata. Az első olyan készülék a világon, amely az emberi szervezet bioelektromosságát felhasználva kezeli, természetes módon a különböző vérnyomás betegségeket. Segítségével gyorsan elérhetjük a kívánt hatást, az optimális vérnyomásértéket.

A magasvérnyomás betegség nem gyógyszeres kezelése

A magasvérnyomás betegség nem gyógyszeres kezelése

Magyar Hipertónia Társaság szakmai állásfoglalását is figyelembe véve hipertóniáról beszélünk, ha a vérnyomás nyugalomban 3 különböző (legalább egyhetes időközzel mért) értéke meghaladja 140/90 Hgmm értéket. Milyen vérnyomás érték elérése a cél? A magas vérnyomásos (hypertoniás) beteget azért kell kezelni, hogy szervi szövődmények (agy, szív, vese erein létrejövő károsodások) ne alakuljanak ki. A legújabb tanulmányok ezt az értéket fiatal korban 130/80 Hgmm-re idősebb korban pedig legalább a normális érték felső határáig 140/90 Hgmm-ig kell csökkenteni. Mik a kezelés lehetőségei? Ezt két csoportra szoktunk osztani, egyik a levélbene kérdezett nem gyógyszeres kezelés, másik az egyre nagyobb számban rendelkezésre álló és egyre hatásosabb gyógyszeres kezelés, de tudni kell hogy a gyógyszeres kezelés lehetőségei ellenére sem szabad lemondani a nem gyógyszeres kezelésről. Egyrészt azért mert ezt a gyógyszeres kezelés sem pótolja, hiszem ezek az egészséges életmódnak is fontos pilérei. A magasvérnyomás betegség oka legtöbbször nem derül ki, ugyanakkor jól ismerjük azokat az életmódban rejlő kockázati tényezőket, amelyek e betegség kialakulásához vezetnek.

A mediterrán étrend előnyei

A mediterrán étrend előnyei

A mediterrán étrend a II. világháborút követően került az érdeklődés központjába. Tanulmányokat végeztek több mediterrán országban is, ezek közül elsősorban Görögországban. A vizsgálatok eredményeiből egyértelműen azt a következtetést vonták le, hogy a mediterrán étrend szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, csökkenti a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát, összetételében pedig nagymértékben követi az egészséges táplálkozási ajánlások irányelveit. A Földközi-tenger térségében található mediterrán országok népeinek életmódjában, kultúrájában, vallásában, étkezési szokásaiban különbségek vannak. Egyes országokon belül is tapasztalhatók eltérések a tengerparton illetve a szárazföldi területen élők táplálkozási szokásai között. Ennek ellenére a mediterrán étrend, közös jellemzőkkel rendelkezik: rendkívül alacsony a telített és a transzzsírsav, valamint a koleszterintartalma. Optimális mennyiségű az egyszeresen telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavak jelenléte, az állati és növényi eredetű fehérjék fogyasztása. Megfelelő mennyiségben tartalmaz élelmi rostokat, a szervezet elektrolit háztartásához szükséges nátriumot.

A Sopronért szív és érrendszeri programja

A Sopronért szív és érrendszeri programja

A SopronÉRt szív és érvédelmi program honlapján az érvédelemhez kapcsolódó cikkek, TV riportok találhatóak tematikus csoportosításban. Található még ezen felül: érvédelmi lexikon, a soproni véradások időpontja helyszíne, elérhetősége, a soproni gyógyszertárak, patikák nyitvatartása, címe, elérhetősége, ügyeleti rendje.

A szívinfarktus kialakulása - animáció

A szívinfarktus kialakulása - animáció

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint a XXI. században a stressznek vannak a legkomolyabb egészségkárosító következményei. Ez a depresszió és a szívinfarktus kialakulásának legfőbb oka. Az állandó stressz gyorsítja az érelmeszesedést, megnöveli a vérzsír szintjét és felpörgeti a gyulladást okozó hormonok termelődését. Megzavarja az egészséges és pihentető alvást, ezzel gyengíti az immunrendszert, sokkal fogékonyabbá tesz a fertőzésekre. Bárkit elérhet: háziasszonyt, politikust, menedzsert és azokat, akikben túl nagy a megfelelési vágy.

Hirdetés
A szívinfarktus legbiztosabb előjele

A szívinfarktus legbiztosabb előjele

A szívinfarktus legbiztosabb előjele Világszerte a legtöbb ember halálát a szív és érrendszeri betegségek, vagy azok szövődményei okozzák. A 40-50 év körüli férfiak a legveszélyeztetettebbek. Részlet a 2009. június 15-i élő videórendelésből.

A szívinfarktus rizikófaktorai

A szívinfarktus rizikófaktorai

Szívinfarktusnak a szívizom vérellátási zavara következtében kialakult szívizomelhalást nevezzük. A szívinfarktus a koszorúér betegség legsúlyosabb formája, mindenki által rettegett, nem ritkán az életet veszélyeztető súlyos betegség, mely világszerte a leggyakoribb halálokok közé tartozik. Ezen cikk a szívinfartus legfontosabb rizikófaktorait taglalja: magas vérnyomás (hipertónia), örökletes tényezők, stressz, mozgásszegény életmód, magas koleszterinszint, elhízás (obezitás), cukorbetegség (diabétesz mellitusz), és a dohányzás. Magas vérnyomás (hipertónia): Az egyik leggyakoribb rizikófaktor a magas vérnyomás. A magas vérnyomású egyének között nagyobb számban fordul elő szívinfarktus, mint a normális vagy alacsony vérnyomásúak között.

A szívinfarktus után

A szívinfarktus után

A szívinfarktus kezelésének lényege az érintett szívizomterület vérellátásának a helyreállítása a lehető legrövidebb időn belül. A szívizom vérellátását a főverőérből, közvetlenül a szívből való kilépését követően eredő koszorúserek (coronariák) biztosítják. A bal koszorúsér az aortabillentyű bal oldali "coronariás" tasakjából ered. Rövid kezdeti szakasza a főtörzs ( lat : arteria coronaria sinistra, eng : left main - LM ), mely rövidesen kétfelé ágazik. A szív elülső felén a csúcs felé haladó ága a bal elülső leszálló ág ( lat : Ramus interventricularis anterior - RIA, eng : Left anterior descendens - LAD), mely a bal és jobb kamra közötti árokban húzódik a csúcsig, néha azon is túlér. Másodlagos ágai közül kiemelendők a diagonalis ágak, valamint a kamrákat elválasztó sövényt ellátó septalis ágak.

A szívritmusszabályozó

A szívritmusszabályozó

Ahhoz, hogy szívünk elláthassa testünkben feladatát, szükséges, hogy összehúzódó képessége és a benne levő billentyűk működése tökéletes legyen. Mindez mégis kevés, ha a szívünk túl kevésszer vagy túl sokszor húzódik össze. Ekkor lép közbe a modern orvostudomány egyik vívmánya, a pacemaker. A szív egy bonyolult szerv, amely akaratunktól, tudatunktól függetlenül működik. Lelki, hormonális hatások, reflexek, erőkifejtés befolyásolhatja a szívösszehúzódások számát. A szívben megtalálhatók olyan speciális izomrostok, amelyek feladata elektromos impulzusok generálása, és ezen elektromos impulzusok (ingerületek) elvezetése a munkát végző izomrostokhoz. Megkülönböztetünk tehát ingerképző, ingervezető és munkavégző szívizomrostokat. Van egy elsődleges ingerképző központ a jobb pitvar falában (sinuscsomó), van egy a pitvarok-kamrák határán (AV-csomó), és ez alatt a vezetőrendszer a kamrák irányába kötegekre osztva jut el a szívkamrák izomrostjaihoz.

A zsírmágnes mindenkit lefogyaszt

A zsírmágnes mindenkit lefogyaszt

Bámulatos, hol tart már a tudomány: ehetünk csokit, cukrot, magyaros ételeket és mégis fogyhatunk! Érdekes termékre találtunk, már a neve is sokat sejtető: zsírmágnes. Dimatrex zsírmágnes Nos, ez a termék bizony sokat ígér, és összetevőit vizsgálva alkalmas is arra, hogy valóban zsírmágnesként működjön. A kitozan, a balzsamkörte, a mirha, a gyömbér és egyéb összetevők együttesen csökkentik a zsírok, szénhidrátok, cukrok felszívódását. Mégpedig nem is akármilyen mértékben: a zsírmegkötő folyamat gyorsasága mindössze 1 perc! Ez azt jelenti, hogy a hizlaló anyagok nem tudnak bekerülni a véráramba, az emésztőrendszeren át kiürülnek a szervezetből. Hatása elsősorban a kitozannak köszönhető, ami úgy működik, mint egy zsíritatós, vagyis felszívja a zsírokat, mielőtt azok felszívódhatnának, majd a nem oldódó kitozannal együtt kiürülnek a szervezetből. Ha a szervezet nem talál egyéb zsírforrást és energiára van szüksége, kénytelen a saját tartalékaihoz (vagyis a testünkön lévő hájhoz) nyúlni, így fogyaszt is, nem csak megakadályozza a hízást.

Állami Egészségügyi Központ

Állami Egészségügyi Központ

Az Állami Egészségügyi Központ, mint a magyar állam egyetlen komplex, teljes körű ellátást nyújtó speciális feladatokat is ellátó súlyponti kórháza legmagasabb szakmai színvonalú és legszélesebb ellátási lehetőségeket nyújtó, HM felügyelete alatt működő központi költségvetési intézmény. Erre a bázisra alapozva intézményünk felelőssége és kötelessége az elődintézmények igényjogosult körének további ellátása, a honvédelmi-, rendvédelmi-, biztonsági-, vasútegészségügyi-, állami és nemzetközi kötelezettségek teljesítése mellett. A betegellátás területén a gyógykezelés preventív szemléletének erősítésére törekszünk. Szolgáltatásaink minőségét és hatékonyságát a korszerű diagnosztikán, az innovatív technikákon és a magas szintű felkészültségen alapuló eljárások alkalmazása, a szakterületek korszerű felszereltsége, a személyzet kiválasztásának igényessége és a minőségirányítás elveinek alkalmazása biztosítja mind a kórházi infrastruktúrán belül, mind az ügyeleti szolgáltatások terén.

Allergia vizsgálat

Allergia vizsgálat

Honlapunkon gyorsan és könnyen tájékozódhat, ha bővebb információra van szüksége az orvosi szakrendelésről. Nézzen körül Ön is oldalunkon, ha szakszerű és profi színvonalú beavatkozásokat keres, melyek esetében a szaktudás és a modern eljárások egyaránt számítanak. A minőségi orvosi szakrendelés számunkra elsődleges. Jó, ha tudja, hogy az ár és a szolgáltatás is fontos az orvosi szakrendelés esetén. Weboldalunkon tájékozódhat az orvosi szakrendelés lehetőségeiről, valamint azok költségeiről is informálódhat. Jó, ha tudja, hogy a profi eljárásoknak köszönhetően nálunk a megfizethető kiadások mellett, a kiemelkedő minőség is biztosított. Emellett a kiadásokat is megéri számításba venni. Weboldalunkon profi és kiemelkedő színvonalú orvosi szakrendelést találhat, melyek esetén a szaktudás és a legmodernebb eljárások teret kapnak.

Álmodj normális vérnyomást!

Álmodj normális vérnyomást!

'Valahol messze-messze, az emberek nem is-merik a magas vérnyomást. Békében, egészségben élnek, mértékkel esznek és a felesleget le is mozogják. Akinek mégis kell, az orvosi előírás szerint veszi be a bogyókat. Ott nincs cigarettafüst vagy alkoholos lehelet, s az élet savát-borsát sem a sós ropi jelenti. Nincsenek tizenéves árvák sem, akik szüleit a magas vérnyomás szövődményei vitték volna el.' Igen, a kardiológusok erről álmodnak. Pillantsunk be ebbe az álomba, s nézzük, hogyan is válhat valóra?

Tuti menü